Българските пристанища са отлична алтернатива за нарастващия сухопътен трафик на

...
Българските пристанища са отлична алтернатива за нарастващия сухопътен трафик на
Коментари Харесай

Клъстерът Абу Даби Портс Груп проучва възможностите за участие в пристанищата Варна и Русе

Българските пристанища са отлична опция за възходящия сухопътен трафик на товари от Азия за Европа. Това сподели вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев на среща през днешния ден с делегация на компанията " Абу Даби Портс Груп ". Клъстерът изследва опциите за присъединяване в пристанищата Варна и Русе, както и в други транспортни обекти и планове, оповестиха от транспортното министерство. "

" Абу Даби Портс Груп " оперира на 36 пристанища в Европа, Азия и Африка и разполага с над 100 кораба. Притежава и прави активност в индустриални зони с повърхност 550 000 кв. км, което е четири пъти повече от територията на България. Тяхната евентуална инвестиция в България би трансформирало страната ни в транспортен хъб на Балканите.

Вицепремиерът Алексиев акцентира, че планът за междинен кулоар от Азия през българските черноморски пристанища, е отлична опция както на Северното трасе през Русия, по този начин и на Босфора. Пристанищата във Варна и Бургас имат задоволително свободен потенциал, добави той. Христо Алексиев осведоми, че капацитетът на маршрута ще бъде засилен след реализацията на плана Sea2Sea, който ще обезпечи железопътна съгласуваност сред пристанищата в Северна Гърция и българските портове Бургас, Варна и Русе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР