Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май боец на

...
Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май боец на
Коментари Харесай

Арестуваха боец от Вагнер на българската граница

Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май войник на частната военна компания " Вагнер " при опит за нелегално секване на държавната граница. Това оповестиха в формалния си канал в Телеграм от правозащитният план Gulagu.net. Той е на съветска организация за отбрана на правата на индивида. Нейният създател Владимир Осечкин е разгласен за търсене от управляващите в Москва и от години живее във Франция.

Според данните на Gulagu.net, задържаният войник на " Вагнер " се споделя Сергей Горшенин. Той се е сражавал за частната войска на Евгений Пригожин от 2018 до 2022 година, в това число в Сирия и Украйна. Позивната на Горшенин е " Езекил ", жетон А-1780.

" По-рано редица някогашни бойци в ЧВК " Вагнер ", интервюирани от екипа на Gulagu.net, споделиха, че Евгений Пригожин е образувал няколко бригади убийци с присъединяване на специфичните служби, чиито задания включват пътешестване до Европа и Съединени американски щати и осъществяване на терористични актове и политически убийства за заплашване и заплашване ", пишат още от правозащитния план.

Gulagu.net показва още, че на 19 май Владимир и Камила Осечкини са подали тъжба във френската полиция за смъртни закани от един от членовете на терористичната организация ЧВК Вагнер. Вечерта на 22 май в един от каналите на Z-Telegram се появила фотография с емблемите на терористичната организация ЧВК Вагнер на един от мостовете в Париж с аспект към Айфеловата кула.

Пред " Сега " от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха, че са осведомени с информацията за арестуван войник на " Вагнер " у нас, само че все още не могат да дадат информация. „ Вагнер “ е основана от някогашния офицер от съветското разузнаване Дмитрий Уткин, който беше част от първия ескорт наемници, изпратени в Сирия през 2013 година - доста преди формалното включване на Москва в спора.

Групата е финансирана от другар на президента Владимир Путин, Евгений Пригожин, съгласно западни и съветски медии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР