Българските пожарникари, оказали помощ в съседна Гърция за овладяването на

...
Българските пожарникари, оказали помощ в съседна Гърция за овладяването на
Коментари Харесай

Пожарите на остров Корфу са овладени


Българските пожарникари, оказали помощ в прилежаща Гърция за преодоляването на пожарите, се прибраха в България. Групата, която се състои от 50 пожарникари и 15 единици профилирана техника и съоръжение, оказа поддръжка на гръцките огнеборци за справяне с огромните пожари в страната.

Те бяха посрещнати от изпълнителния шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов, който поздрави огнеборците за добре свършената работа и за това, че ще се приберат живи и здрави при фамилиите си.

Повече за работата на пожарникарите на терен описа Калоян Дончев, началник на българския екип за горски пожари в Гърция. Той посочи, че към сегашния стадий  са овладени. Свършихме си работата, за която отидохме, удовлетворен е Дончев.

Девет дни българските пожарникари били на остров Корфу, като гасели пожарите там. Всичко, което е било належащо на пожарникарите, е било подсигурено - настаняване и съгласуваност с локалните екипи. Дончев се е чувствал спокоен, тъй като пожарникарите, които са били с него на терен, са били добре готови.

По време на престоя на пожарникарите в Корфу, зародилият пожар там, бил с доста огромни размери - към 3 хиляди декара, ситуацията била много сериозна, пожарът пълзял към обитаемоте места, теренът бил сложен, а растителността - гъста и с доста огромна денивелация. Въпреки това огнеборците овладели стихията и си свършили работата. Всички пожарникари, които били в Гърция изявили непринудено предпочитание да отидат.

Пожарната има много добър запас, уточни Калоян Дончев. А неналичията в пожарната се усещат тогава, когато ситуацията е доста тежко.
 Опасността от пожари в страната остава
Опасността от пожари в страната остава

Има навлязъл от Турция пожар в региона на село Маточина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР