Българските плувци ще гонят поне 3 квоти за Олимпиадата в

...
Българските плувци ще гонят поне 3 квоти за Олимпиадата в
Коментари Харесай

Плувците гонят 3 квоти за Токио 2020

Българските плувци ще гонят най-малко 3 квоти за Олимпиадата в Токио 2020. Първият сигурен е Антъни Иванов, който към този момент си обезпечи мястото. Наскоро на съревнование в Съединени американски щати търновецът покри норматив " А " в коронната си дисциплинираност 200 метра бътерфлай с време от 1:56,34 мин.

С норматив " Б " към този момент са Светлозар Николов, Йосиф Миладинов, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева, Йордан Янчев и Калоян Братанов. С най-големи шансове са Георгиева и Калоян Лефтеров.

Родните плувци заслужиха рекорден брой квоти (8) за Световното състезание в Гуанджу (12 - 28 юли) и за Европейското състезание за юноши и девойки (5) в Казан (3 - 7 юли). Председателят на федерацията Георги Аврамчев оповести, че до момента тази година усъвършенстваните национални върхове са над 10.

" В българското плуване пораства надарено потомство, което има капацитет да реализира значими триумфи в идващите години. За първи път от много време, с изключение на състезатели с нормативи, имаме и страховит колектив, действаме като тим. Идва много качествена вълна от дребните. Имаме добър капацитет, подвигаме летвата. Това са скромни, работливи и дисциплинирани деца, които са се посветили на плуването ", сподели Аврамчев, който размени на поста легендата Таня Богомилова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР