Българските неделни училища в чужбина също получават възможността да провеждат

...
Българските неделни училища в чужбина също получават възможността да провеждат
Коментари Харесай

Българските неделни училища в чужбина ще обучават онлайн

Българските неделни учебни заведения в чужбина също получават опцията да организират образование в електронна среда при изключителни условия. Това реши държавното управление на днешното си съвещание.

С цел обезпечаване на по-ефективен достъп до образование учениците от учебните заведения, които не оферират електронно образование, ще могат да се включват в друго неделно учебно заведение по електронен път. За това те ще получават и удостоверения.

На съвещанието беше решено и да бъде снижен минималният брой кандидат-студенти в група от 10 на 5 за подготовка по български език и литература, история и цивилизации и география и стопанска система. Промените са част от политиката за понижаване на рестриктивните мерки за продължение на образованието в български висши учебни заведения. Допуска се към този момент да вземат участие и възпитаници от втори гимназиален стадий на приблизително обучение от българско неделно учебно заведение в чужбина.

Въвеждат се също по този начин разпореждания за повишение на контрола и прозрачността при разходване на средствата, предоставяни от българския държавен бюджет за образуване на дейностите в неделните учебни заведения. Всяка година от него се обезпечава финансиране както за образованието в чужбина, по този начин и за спомагателни учебни действия за запазване на националното съзнание, просвета и обичаи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР