Българските национали в класически стил Едмонд Назарян и Стоян Кубатов

...
Българските национали в класически стил Едмонд Назарян и Стоян Кубатов
Коментари Харесай

Назарян и Кубатов чакат шанс за репешажи в Белград

Българските национали в типичен жанр Едмонд Назарян и Стоян Кубатов позволиха провали на международното състезание по битка в Белград и ще чакат класиране на репешажи от противниците им.

Назарян стартира на олимпийската категория до 60 кг с доста сложна битка, която не съумя да преодолее. Миналогодишният вицешампион се изправи против европейския отличник от 2020 Кеворк Гарибян, който получи първи право да нападна от сутерен. Арменецът придвижи един път българския герой и по-късно записа още две точки със съдийски обзор за второ придвижване.

През втората част Гарибян завоюва още четири точки и победи с техническо предимство. След това арменецът надделя с по 3:1 Михал Трач от Полша и Нихат Мамади от Азербайджан, стигайки до полуфинал против Кеничиро Фумита. Японецът е повторен международен първенец и сребърен олимпийски медалист от Токио.

Стоян Кубатов се включи в неолимпийската категория до 72 кг и стартира с победа. Българинът надделя корееца Джи Йон Ли с 4:0, откакто направи едно преместване от сутерен в първата част. На осминафиналите Кубатов срещна французина Ибрахим Ганем, който на европейското състезание се бори на олимпийската категория до 77. Ганем завоюва с 5:1.

Французинът победи с 10:0 Ибрахим Магомедов на четвъртфиналите и довечера ще се бори против Селчук Джан. Турчинът е бронзов медалист от миналогодишното международно състезание.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР