Българските национали по борба свободен стил Георги Вангелов, Али-Паша Умарпашаев,

...
Българските национали по борба свободен стил Георги Вангелов, Али-Паша Умарпашаев,
Коментари Харесай

Българските борци в свободния стил останаха извън полуфиналите във втория ден на световното

Българските национали по битка свободен жанр Георги Вангелов, Али-Паша Умарпашаев, Михаил Георгиев и Ахмед Магамаев не съумяха да стигнат до полуфиналните битки във втория ден на международното състезание по битка в сръбската столица Белград.

Четиримата към момента имат шансове за медали, а Вангелов и Умарпашаев и за олимпийски квоти в категориите до 57 кг и до 74кг.

Георги Вангелов срещна изключително огромно предизвикателство на старта в лицето на олимпийския вицешампион от Рио и настоящ международен отличник в горната категория до 61 кг Рей Хигучи. Японецът направи рано захват през глезените на Вангелов и след поредност от превъртания го победи с техническо предимство - 10:0 точки.

Умарпашаев също имаше титулуван противник на 74 кг – първенецът на Азия и повторен бронзов медалист от международни шампионати Юнес Емами. Иранецът диктуваше битката и записа пет точки в първата част, след което усили преднината си с още една във втората и в последна сметка завоюва с 6:0.

Надеждите за Вангелов и Умарпашаев са, че техните съперници ще съумеят да стигнат до борби за златните медали, тъй като по този начин биха изтеглили нашите момчета в репешажите, които с изключение на бронзови оценки отварят вратите и към квота за ЛОИ Париж 2024.



При 79-килограмовите Михаил Георгиев стартира против Шухрат Бозоров от Таджикистан. Българският национал изостана с шест точки през първата част, само че доминираше във втората. Той повали противника си на тепиха близо 2 минути преди края и завоюва четири точки. Георгиев не спря придвижването и последна сметка тушира Бозоров за победа в квалификацията. На 1/16-финалите обаче нашето момче се изправи против Болат Сакаев и отстъпи с 0:7, което също го оставя в позиция за репешажи.

Ахмед Магамаев пък загуби първата точка на старта на 92 кг против вицешампиона от панамериканския район Артуро Силот, само че си я върна с бездейност на кубинеца през втората част. Скоро по-късно натурализираният герой получи травма в левия крайник и Силот опита офанзива през краката, която обаче не мина. Магамаев го улови, направи четири точки и завоюва с 5:2. Контузията обаче не разреши на Магамаев да продължи битката и той се отдръпна от идната си битка с първенеца от последните две европейски шампионати Фейзулах Актюрк, като занапред следва да стане ясно дали на следващия ден ще може да се включи в репешажите, в случай че, несъмнено, бъде изтеглен до такава степен.

Единственият ни представител в репешажите във втория ден на шампионата в Белград Стилиян Илиев пък загуби битката си при 61-килограмовите с 0:10 точки от казахстанеца Осимжан Дастанбек и по този начин се елементарни с възможностите си за орден от шампионата в Белград.

Нашето внимание, несъмнено, ще бъде ориентирано към борбата на Рамазан Рамазанов против киргизстанеца Ерназар Акматалиев за бронза в категория до 70 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР