Българските национали класически стил излъчиха един полуфиналист на олимпийската квалификация

...
Българските национали класически стил излъчиха един полуфиналист на олимпийската квалификация
Коментари Харесай

Само един от нашите борци с шанс за олимпиадата

Българските национали типичен жанр излъчиха един полуфиналист на олимпийската подготовка по битка в „ Арена Армеец “ в София. Айк Мнацканян ще се бори за квота до 77 кг довечера и ще опита да добави още една към тази на Кирил Милов при 97-килограмовите.

Мнацаканян победи международния първенец до 23 години за 2017 Даниел Катарга (Молдова) с 3:2, след което се наложи и над Йоргос Преволаракис (Гърция) със 7:5. На четвъртфиналите българският национал срещна Бакури Гоголи (Грузия) и го победи безапелационно с 6:2.

Днес след 19 ч. българският национал ще се бори за олимпийска квота против Фатих Ченгиз. Досущ като първия противник на Мнацканян, 25-годишният турчин е международен първенец до 23 години за 2017, само че в категория до 75 кг. Той има и бронз от международните финали за мъже през същата година.

Иво Ангелов (60 кг) бе най-близо до квота от останалите национали. Лидерът на тима победи Иван Лизатович (Хърватия) с 5:0 на старта, само че отстъпи на Дато Чкартишвили (Грузия) с 1:2 на четвъртфиналите. Дейвид Димитров (67) пък победи Елмер Матила (Финландия) с 8:5 и на осминафиналите отстъпи с 0:6 на Расул Чунаев (Азербайджан).

Радослав Георгиев (130) стартира с победа с 8:0 против Лео Ередия (Домениканска република) и загуби с 1:1 и последна точка против Елиас Куосманен (Финландия). Даниел Александров (87) пък отстъпи на Кристофер Берг (Швеция) с 1:7 в квалификациите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР