Българските моряци и украинският кадет от екипажа на блокирания в

...
Българските моряци и украинският кадет от екипажа на блокирания в
Коментари Харесай

Слезлите от Царевна моряци са на сигурно място и чакат самолет

Българските моряци и украинският кадет от екипажа на блокирания в Мариупол транспортен съд " Царевна " към момента са в Украйна, само че на безвредно място. Евакуирани са 14 българи. Това съобщи шефът на компанията, наела екипажа Николай Стефанов. Корабът, с петимата, останали на борда му моряци, е блокиран в Мариупол към този момент 50-ти ден.

До два дни чакаме евакуираните български моряци от кораба " Царевна " да се върнат в родината със аероплан. Собственикът на компанията, която оперира кораба, още веднъж отхвърли коментар за маршрута, по който ще се приберат моряците с обяснението, че тази информация може да ги заплаши. Той сподели още, че евакуираните ще бъдат в цялостна сигурност едвам, когато изоставен Украйна.

В момента на кораба " Царевна " по свое предпочитание остават капитанът, старши помощникът му и още 3-ма моряци, отговарящи за поддръжката на корабните системи. Двама от тях са украинци. Те имат задоволително храна и вода.

И в този случай, когато на борда на кораба са единствено 5-ма моряци, има проект за деяние, който се извършва. Все още не се знае какъв брой време плавателният съд ще остане в Мариупол, защото пристанището не работи, методите към него са минирани, има и два потопени крана. А това по всяка възможност значи, че " Царевна " ще остане още дълго в Мариупол. Според специалисти, когато е допустимо корабът да напусне врата, на борда му ще би трябвало да се качат още моряци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР