Българските камиони чакат с часове по границите, докато автобуси най-вече

...
Българските камиони чакат с часове по границите, докато автобуси най-вече
Коментари Харесай

Бизнесът алармира: Камионите ни чакат с часове по границата, а автобусите с туристи преминават за минути

Българските камиони чакат с часове по границите , до момента в който рейсове най-много с украински туристи, минават за броени минути . За това сигнализира притежател на бизнес с камиони, който изкарва стока отвън страната. Наблюденията му били както за границата ни с Турция , по този начин и за тази с Румъния . И даде образец пред публицист на Искра.бг :

„ В 09:00 часа на 15 юни мой хладилен камион се е наредил да премине през границата. До 18:00 часа не е съумял. През този интервал са пристигнали 36 рейса, които са били пропуснати с преимущество. Същевременно българи с камиони, които развиват търговия и носят принос за страната, стоят на границата и чакат. “

Бизнесменът показа за още една обстановка :

„ Случката е от предходната седмица – пускат възбрана да се минава границата денем. Камионът застава първи на опашката в 18:00 часа. В 22:00 часа отварят за камиони, а съумява да мине в 05:45 часа. “

Предприемачът се възмущава, че бизнес, който движи стопанската система , би трябвало да чака в продължение на часове. Според него имало негласна заповед туристите да минават през омекотен режим и по-слаб надзор .

Припомняме, че преди 2 седмици на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ публично бяха, от които 2 са изцяло оборудвани за товарни транспортни средства със артикули, подлежащи на формален надзор, е едно е за извънгабаритни товари. Целта е изчакването да се сведе до 8 часа . Според последните данни през 2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са минали близо 1 милион товарни транспортни средства .

Междувременно през миналите няколко месеца започнаха на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите и Министерство на вътрешните работи за „ незаконни екскурзии “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. При обособените инспекции са установени разнообразни нарушавания . Това демонстрира, че контролът там би трябвало да се затегне и от бизнеса с товарния транспорт са прави, че за тях са нужни по-облекчени и бързи процедури .

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР