Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични

...
Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични
Коментари Харесай

Пътуваме до Турция само с лична карта

Българските жители ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а единствено с персонални карти, оповестява Нова телевизия. Информацията бе оповестена от турски медии, които се базират на декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестен в днешния брой на турския държавен вестник.

Съгласно указа българите ще могат да влизат в страната с персонална карта в случаите на директно прекосяване или туристически визити до 90 дни.

От Министерство на външните работи прецизират, че при извършени диалози с началника на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " и с кабинета на шефа на Областната дирекция по сигурността в Одрин са известени, че към сегашния миг към момента не са получени спомагателни инструкции за метода на прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт с персонални карти, издадени от България, като не е посочен и съответен период за влизане в действие на новия режим на прекосяване на границата за българските жители.

До разпространението на инструкции от Анкара към способените турски институции, се ползва настоящия все още режим, съгласно който българските жители, притежатели на елементарни паспорти, издадени от България, имат право на 90-дневен визов престой в границите на 180 дни, а притежателите на служебни и дипломатически паспорти, издадени от България- на 30-дневен безвизов престой в границите на всеки 180 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР