Българските футболни клубове да платили 10.2 млн. долара за трансфери

...
Българските футболни клубове да платили 10.2 млн. долара за трансфери
Коментари Харесай

Кирил Десподов в Лудогорец е най-скъпият трансфер в родния футбол за изминалата година

Българските футболни клубове да платили 10.2 млн. $ за прехвърляния на играчи през 2021 година, демонстрира годишният отчет на ФИФА за интернационалните покупко-продажби, написа " Дневник ".

В страната са направени общо 141 входящи прехвърлянето. Най-големият от тях следва да е този на Кирил Десподов, който в началото беше чартърен в Лудогорец, а през лятото първенците го купиха от Каляри. Според данните на transfermarkt.com клубът от Разград е платил 2 млн. евро (2.29 млн. долара).

Изходящите прехвърляния на българските клубове са 118 и са на обща стойност 13.8 млн. $. ЦСКА продаде голмайстора си Али Соу на съветския Ростов за 3 млн. евро (3.43 млн. долара).

В международен проект за втора поредна година разноските на клубовете за прехвърляния понижават и предходната година са били на стойност 4.86 милиарда $. През 2019 година сумата беше 7.35 милиарда $, а през 2020 година - 5.63 милиарда.
 И Олимпиакос желае Кирил Десподов
И Олимпиакос желае Кирил Десподов

Грандът от Пирея не е спирал да следи играча от конфликта сред двата отбора в квалификациите за Шампионската лига

Общият брой на прехвърлянията обаче се усилва от 17 190 на 18 068, защото клубовете се насочват повече към свободни сътрудници.

" Това значи, че до момента в който усещат нуждата от ободряване на тимовете си, клубовете не са били толкоз склонни да заплащат трансферни суми и по тази причина общата стойност на покупко-продажбите през 2021 година е най-ниската от последните пет години ", гласи отчетът на ФИФА.

Английските клубове са похарчили най-вече, като са платили 1.386 милиарда $. Те са направили и седем от десетте най-скъпи покупко-продажби за 2021 година Начело в класацията е белгийският нападател Ромелу Лукаку, минал от Интер в Челси за 97.5 млн. паунда (133.88 млн. долара).

Само десетте най-скъпи прехвърлянето съставляват съвсем 15% от цялата сума, изхарчена от всички клубове по света за годината.

Въпреки че продължава да е доста надалеч от равнищата при мъжете, пазарът в женския футбол бележи голям скок до 2.1 милиона $, което е растеж от 72.8% по отношение на 2020 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР