Българските фехтовачи започнаха по блестящ начин участието си в Световното

...
Българските фехтовачи започнаха по блестящ начин участието си в Световното
Коментари Харесай

Йоана Илиева е девета на световното по фехтовка в Египет


Българските фехтовачи започнаха по ослепителен метод присъединяване си в Световното състезание по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Кайро (Египет).

Трима състезатели приключиха в топ 16, което е чудесно достижение за националния тим и наставника му Ивайло Воденов. Йоана Илиева приключи девета на сабя при девойките, а Тодор Стойчев е десети на сабя при младежите. Белослава Иванова се класира 13-та, Теодора Вутова – 55-та, а Емма Нейкова – 60-та. Димитър Райкин приключи 67-ми, а Виктор Филев – 89-ти.

Европейската шампионка за девойки от предходната година Йоана Илиева влезе в елиминациите след блестяща игра в групите, където записа шест победи от шест мача. В дуела за място измежду най-хубавите 32 Йоана победи Дария Гонцова от Украйна с 15:10. В среща за място измежду първите 16 българската сабльорка надви с 15:7 над Фелиция Якоб от Румъния. Последва дуел против Хонор Джонсън от Съединени американски щати, който нашата състезателка загуби с 14:15.

Тодор Стойчев също игра чудесно, като завоюва и шестте си мача в групите. В елиминациите, в дуел за влизане измежду най-хубавите 32-ма носителят на Европейската купа за кадети сезон 2019/2020 завоюва с 15:11 против Роберт Видовзки от Съединени американски щати. В идната си среща сабльорът ни още веднъж беше безапелационен и надви с 15:10 над Яухени Казанойски от Беларус. В дуела за влизане в топ 8 Стойчев се изправи против Си Ханг Алвинг Со от Хонконг, само че отстъпи с 5:15.

Белослава Иванова сподели впечатляваща игра и приключи на 13 място в крайното класиране. Тя записа пет победи в групите. В елиминациите тя завоюва първия си дуел с Айсел Ахадова от Азербайджан с 15:12, във втория беше безапелационна – 15:8 против Мелани Салгадо от Мексико, а третия загуби с 8:15 от Наталия Ботело от Мексико.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР