Българските домакинства ще похарчат до 25% от месечните доходи за

...
Българските домакинства ще похарчат до 25% от месечните доходи за
Коментари Харесай

Българите ще похарчат 25% от месечния си доход за коледни подаръци

Българските семейства ще похарчат до 25% от месечните приходи за коледни дарове, с което България се подрежда на четвърто място по планувани разноски за идните празници. Това демонстрира новото изследване Коледен барометър на " Фератум Груп ".

Проучването е извършено в 19 страни и проучва покупателните привички на повече от 23 000 консуматори в международен мащаб. Резултатите демонстрират, че най-вече от приходите си ще похарчат за Коледа в Мексико (48%), Бразилия (38%), Румъния (29%) и България (25%). Страните, които пък ще разпределят минимум от месечния си приход за Коледа, са Дания (13%), Финландия (11%), Германия (10%) и Холандия (10%).

" България се подрежда още веднъж в челните позиции за най-високи коледни разноски по отношение на разполагаемия приход. Българите към момента избират обичайния метод на извършване на покупки, а 21% от интервюираните ще създадат коледните си покупки онлайн. Онлайн покупките във Англия и Германия оглавяват тази класация”, разяснява Ивет Димитрова, шеф на Фератум България.

Резултатите в изследването демонстрират, че бразилците и румънците са склонни да изразходват повече пари за пътувания по Коледа, или до 27% от месечния си приход, до момента в който респондентите от Полша, Латвия и Холандия ще разпределят единствено 10-13% за пътешестване. Когато пътуват, 71% от австралийските респонденти, 56% от канадците и 39% от датчаните са подготвени да похарчат повече от 100 EUR на вечер в хотелска стая, до момента в който множеството германци (70%), последвани от румънци (33%) и естонци (28%) споделиха, че избират по-ниска цена или AirBnB за тяхното настаняване.

18% от участниците показват, че новогодишното им предпочитание е да прекарват повече време с околните си. Други 14% декларират, че желаят да пътуват повече и 13% - че биха желали да ремонтират къщата си. Спортът и здравословният метод на живот също са на високо място в листата, като 12% от участниците споделят, че биха желали да се упражняват повече.

Най-популярният подарък за Коледа през 2018 година ще бъде облекло , защото този отговор е посочен от 16% от интервюираните. Други желани дарове са играчки (10%), сладкиши (9%) и занимания за фамилията (8%).

Над половината участници показват, че ще покрият разноските за коледните празници със спестявания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР