Българските боксьори записаха нови две победи на 72-ото издание на

...
Българските боксьори записаха нови две победи на 72-ото издание на
Коментари Харесай

Нови две победи за националите на „Странджа”

Българските боксьори записаха нови две победи на 72-ото издание на купа „ Странджа”. Напред към 1/4-финалите в следобедната сесия не престават Венсан Киркоров и Кристиян Николов.

Киркоров откри спрограмата с безапелационна победа над Жасон Куого (Швейц). Националът ни при 69-килограмовите доминираше на кръга и с доста прецизни и мощни офанзиви завоюва по безапелационен метод с 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27). Той ще играе на следващия ден за място на полуфиналите против Дионисиос Пефанис. Представителят на Гърция се наложи над молдовеца Галагот.

Напред продължава и Кристиян Николов (81 кг). Той съумя да се оправи със мощния турчин Байрам Малкан. Мачът мина равностойно, като двамата си поделиха първите два рунда. В третия обаче националът ни бе много по-активен и това му донесе триумфа с 5:0 (29:28, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28). Утре Николов ще срещне узбекистанеца Дилшодбек Рузметов, който победи Хакобян (Арм).

Поражение позволи Рами Киуан (75 кг). Той отстъпи с 0:5 съдийски гласа на турчина Серхат Гюлер. Аут от шампионата е и Мартин Поптолев (75 кг), който загуби с 0:5 от шведа Адам Шартоа.

Довечера ни чакат още 5 мача с българско присъединяване. Вечерната сесия стартира в 18:00 часа и на нея ще вземат участие главната част от водещите ни боксьори. На кръг А Стойка Кръстева (51 кг) ще стартира против Сандра Драбик (Пол), до момента в който Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с Вахан Наницанян (Гър). На кръг Б Габриела Димитрова (51 кг) ще срещне Лакрамиора Перийоц (Рум), Станимира Петрова (57 кг) ще играе с Дея Боланца (Хър), а Светлана Каменова (57 кг) се завръща на сцената с мач против Мариана Басанец (Укр). Всички срещи може да наблюдавате в канала на Bgboxing.org в Youtube, както и по Б1Б Спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР