Български представители в Конференцията за бъдещето на Европа заявиха, че

...
Български представители в Конференцията за бъдещето на Европа заявиха, че
Коментари Харесай

Какво е отношението към нас като икономически мигранти в ЕС, сравнено с хората от Афганистан и Сирия

Български представители в Конференцията за бъдещето на Европа обявиха, че са усетили по-негативно отношение към нас като стопански мигранти в развитите страни от Европейския съюз, в сравнение с от страни като Афганистан и Сирия.

Този следобяд завърши панелът, отдаден на миграцията. Гледните точки на участниците от Западната и Източната част на Стария континент сякаш са разнопосочни заради особеното отражение на казуса в страните членки. Повечето обаче обявиха и през днешния ден, и през вчерашния ден, че се нуждаят от спомагателна помощ на равнище Европейски Съюз.

Италианката София Беноци съобщи пред " Хоризонт ":

„ Мисля, че мигрантите би трябвало да бъдат подкрепени в местата, на които живеем, само че не можем да помогнем на всички. Нужднаем се от помощта на Европа “.

По-различна е гледната точка на българския участник Красимир Златинов за решаването на казуса:

„ Може би настаняването им в бежански центрове е нещо, което е работещо, и в следствие да бъдат връщани в техните страни, откакто свърши съответния спор “, сподели Красимир Златинов.

Друга участничка - Нели Дончева, съобщи пред " Хоризонт ", че българите и румънците са обсъждани по-негативно като мигранти, макар че страните ни са членки на Европейски Съюз:

„ Те гледат по-положително на араби, гледат по-положително на афганци, на иракчани, в сравнение с нас - на българи и на румънци особено. И те споделят - от страните от Черноморието. И аз попитах дори: Извинявайте, в превода ли имаме неточност, мигрантите, идващи от Средиземно море или от Черно море. И момчето – италианец, беше доста младо момче, сподели: Не, не тъкмо имам поради Черноморските страни - Румъния и България “.

Следващото съвещание на Гражданските препоръки ще бъде през ноември и ще се организира онлайн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР