Български пощи ЕАД се включват като търговско дружество на либералния

...
Български пощи ЕАД се включват като търговско дружество на либералния
Коментари Харесай

Пощите ще се включат в разпространението на вестници през януари

" Български пощи " ЕАД се включват като комерсиално сдружение на демократичния пазар в активността по разпространяване на печатните издания от издателите до търговците на дребно. Това заяви на ексклузивен брифинг министърът на превоза, осведомителните технологии и известия Росен Желязков, представен от Българска телеграфна агенция.

Така министърът поправя казаното тази заран от премиера Бойко Борисов в телевизионно изявление, че държавното сдружение ще изземе тази активност от частните компании - разпространители (бизнес, 80% от който се управлява от сдружения, свързани с депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски) и ще прави единствено тази активност, доставяйки всички печатни издания до сергиите, които са 6000, в това число, в случай че се наложи, с държавна дотация.

В днешния брой на " Капитал " се напомня, че пощите могат да разтоварят настоящия монополист от най-нерентабилната част от задачата, а точно - доставката до отдалечени дребни обитаеми места.

" Влизането на пазара цели да разсее две чувства – че пазарът е монополизиран и че някой извива ръцете на издателите. Министерство на превоза твърди, че не е монополизиран и все пак влиза, с цел да е спокойна обстановката. " Български пощи " няма желание да се трансформира в монополист на пазара, а желае просто да го диверсифицира " , уточни през днешния ден министърът, представен от " Клуб Z ". По думите му реалистично е тази активност да стартира през втората половина на януари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР