Български политици и общественици, културни дейци, руски граждани и дипломати

...
Български политици и общественици, културни дейци, руски граждани и дипломати
Коментари Харесай

В руското посолство отбелязаха Деня на Русия

Български политици и общественици, културни дейци, съветски жители и дипломати от разнообразни страни, общо няколкостотин души, взеха присъединяване в формалния банкет, отдаден на Деня на Русия, проведен от съветското посолство за първи път от две години, през които събитието не се организира поради пандемията, предава ТАСС, като не посочи кои политици и дипломати са участвали.

" С огромно наслаждение Ви поздравявам на приема по случай държавния празник на Руската федерация - Деня на Русия. След двугодишна пауза, породена от пандемията, се веселя, че още веднъж можем да се върнем към срещи лице в лице и другарство онлайн ", сподели съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова.
 Елеонора Митрофанова: България не пусна самолета на Сергей Лавров до Сърбия
Елеонора Митрофанова: България не пусна самолета на Сергей Лавров до Сърбия

Пред неуспех е визитата на съветския посланик в Белград

Дипломатът означи, че по време на комплицираната интернационална обстановка, опитите да се анулира и зачеркне всичко, обвързвано с Русия, този празник " е придобил изключително значение ".

" Сегашното положение на нещата в действителност се трансформира в тласък за руснаците да вложат цялата си сила и усърдие, да употребяват своя креативен и интелектуален капацитет в интерес на развиването и просперитета на родината си. Убедена съм, че Русия и другите центрове на многополюсния свят, които са отказали да следват " реда, учреден на правила " извън, ще заемат полагащото им се място в интернационалната система и ще продължат да развиват взаимноизгодно съдействие с всички страни, отворени към равнопоставен разговор ", сподели Митрофанова.

Подчертавайки, че " главното благосъстояние на Русия са нейните хора ", " в това число представители на непознати страни, които " се отнасят към страната с топлота и обич , " дипломатът благодари на всички посетители за приноса им в напъните за подсилване на руско-българското съдействие, като изрази вяра за нов стадий на развиване на дипломатическите връзки сред страните.

Митрофанова връчи държавната премия - медала Пушкин, за огромен принос в доближаването и взаимното обогатяване на културите на народите на Русия и България - на почетния консул на Русия в Бургас Тонко Фотев и премията на Международната асоциация на учителите по съветски език и литература на Евгения Костова-Христова - преподавател в гр. Търговище , за забележителен принос в просветната работа и разпространяването на съветския език и просвета.
 Митрофанова градира от евроатлантически подлоги към фашистки поддръжници
Митрофанова градира от евроатлантически подлоги към фашистки поддръжници

Работниците били употребени за жив щит от бойците на " Азов "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР