Български културни празници започват от днес в Кипър. С богата

...
Български културни празници започват от днес в Кипър. С богата
Коментари Харесай

Български културни празници започват в Кипър

Български културни празници стартират от през днешния ден в Кипър. С богата стратегия от концерти, учебни тържества, показване на български създатели и книги българските учебни заведения, съюзи и сдружения на острова празнуват 24 май.

" Вече съм образован “, гордо ще заявят на празничния концерт през днешния ден първокласниците от българското учебно заведение " Никола Вапцаров " в Никозия. На тържеството то ще изпрати и своите зрелостници, които ще предадат алегорично " щафетата " на най-малките.

Концерт " Българийо, майчице свята! " ще изнесе в петък в Никозия обичаната от генерации българи национална певица Гуна Иванова.

На сцената ще бъде и танцовият отбор " Канатица " от Кипър с живописен началник Радослав Георгиев, който отбелязва своя 5-годишен празник.

Спонсори на огромния концерт са редица български компании на острова.

Събитията са част от годишните " Дни на българската просвета ", проведени от Съюза на българите в Кипър.

С празнична стратегия празнуват 24 май Българският културен център " Възраждане " и Съюзът на българите в Лимасол. Тя стартира на следващия ден с литературни срещи, а кулминационната точка ѝ е церемониален концерт на 21 май.

Част от тези прояви са взаимни с други настоящи в Кипър организации на сънародниците ни - Българската културна асоциация " Атанас Шабанов " и съдружие " Българи зад граница ".

За празника се приготвят и в другите български учебни заведения на острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР