Български издателства се включват в кампанията на БДЖ чети във

...
Български издателства се включват в кампанията на БДЖ чети във
Коментари Харесай

БДЖ с кампания „Чети във влака”

Български издателства се включват в акцията на БДЖ " чети във влака ", която има за цел да подтиква четенето на книги по време на пътуването с трен. Всички пасажери, притежаващи смарт устройства, могат да се допрян до нови светове по време на пътуването си посредством магията на електронните книги, оповестяват от БДЖ.
В разгара на лятото във всички влакове в страната са публикувани стикери с QR код, водещ към електронни книги за гратис четене. Инициативата поддържаха водещи издателства и създатели в страната, които предоставиха изцяло гратис първите книги от виртуалната библиотека на „ Чети във влака “.
Сборникът с къси разкази „ Антология „ Галактики “ на издателство " Колибри " е измежду първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът Здравка Евтимова и издателство " Жанет 45 " предоставиха за акцията разказите „ Кръв от къртица “ и „ Юли не идва “.
Богат е и изборът за най-малките. Няколко детски заглавия са налични за четене - „ Червената шапчица “, „ Горската сладкарница “, „ Морско неспокойствие “, „ Вълкът и седемте козлета “ и „ Халифатът щърк “, както и „ Кой светна луната? “ и „ Колко е часът? “. Виртуалната библиотека на „ Чети във влака “ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки създател и издателство могат да се включат в идеята като се свържат с БДЖ на формалната е-поща: [email protected].
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР