Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) се

...
Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) се
Коментари Харесай

Христина Вучкова и Фенербахче напред в ШЛ

Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) се класираха за плейофите на най-престижния европейски клубен шампионат - Шампионската лига за дами. Момичетата на Зоран Терзич биха чисто и изрично полския ЛКС Комерсесон (Лодз) с 3:0 (25:22, 25:16, 28:26) в последния си мач от Група D на шампионата.

Срещата, която в началото бе отсрочена поради опустошителните трусове в Турция, се игра този следобяд в зала " Макс Шмелинг Хале " в немската столица Берлин пред празни трибуни от съображения за сигурност. Двубоят стартира и с минута безмълвие в памет на всички жертви от земетресенията.

По този метод Фенербахче приключи на второ място в крайното класиране в групата с 4 победи, 2 загуби и 13 точки, с колкото е и първият Алианц МТВ (Щутгарт), само че след 5 победи и 1 загуби. Така Вучкова и компания не престават напред към плейофите на Шампионската лига, където ще се борят за място на 1/4-финалите.

Христина Вучкова игра цялостен мач за Фенербахче и приключи с 6 точки (2 блока и 50% успеваемост в атака) за триумфа.

Над всички беше Мелиса Варгас с фантастичните 31 точки (2 блока, 1 ас и 68% успеваемост в офанзива - +27) за успеха и закономерно бе оповестена за MVP на мача.

За отбора от Лодз Александра Грика (4 блока и 67% успеваемост в офанзива - +8) и Валентина Диуф (1 блок и 45% успеваемост в офанзива - +11) завършиха с по 14 точки.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР