Българската външна министърка Теодора Генчовска се е съгласила, че преговорите

...
Българската външна министърка Теодора Генчовска се е съгласила, че преговорите
Коментари Харесай

Бербок: Генчовска се съгласи, че преговорите с РСМ за членство в ЕС трябва да започнат възможно най-скоро

Българската външна министърка Теодора Генчовска се е съгласила, че договарянията с РСМ за участие в Европейски Съюз би трябвало да стартират допустимо най-скоро.

Това разгласи немската й колежка Аналена Бербок след среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.

" За Албания и Северна Македония нашата отговорност в първата половина на тази година договарянията им за участие най-сетне да стартират. Това е закъсняла стъпка. Имах двустранен диалог с българската външна министърка и дружно се съгласихме, че е извънредно значимо тъкмо в тази обстановка да стартира процесът на разширение и доста се надявам България да почисти противоречивите въпроси ", сподели Бербок.

Тя уточни още, че Белград би трябвало да поддържа политиките на Европейски Съюз, в това число глобите, в случай че страната желае да стане член на евросъюза.

" Същото се отнася и за други страни от Западните Балкани, които ясно демонстрираха тези дни, тези седмици, че множеството от тях виждат бъдещето си, своята сигурност в Европейския съюз ", сподели Бербок. " Ето за какво те поддържат европейските наказания. Ако някой се стреми да стане член на Европейския съюз, което желае Сърбия, тогава от извънредно значение е поддръжката за външната политика на Европейски Съюз и поддръжката за съответните наказания ", добави министърката.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР