Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото първенство

...
Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова отпадна от четвъртфиналите на US Open

Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис US Open, откакто отстъпи след бойка игра на 23-кратната шампионка от Шлема Серина Уилямс след поврат в три сета – в обособените елементи 4-6, 6-3, 6-2 за към два часа и 15 минути игра.

Българката, завърнала се в Тура след тригодишно неявяване, сподели страхотна игра, само че в последна сметка преклони глава пред американката, която още веднъж е на полуфинал в Ню Йорк.

Откриващата част стартира с равностойна игра, като Цвети се държеше доста добре на корта, а от своя страна Серина допускаше непредизвикани неточности и не се усещаше удобно в разиграванията от главната линия. Пиронкова дръпна с пробив задатък в петия гейм и до края на сета не позволи връщане на брейка, макар че 38-годишната Уилямс имаше две точки за пробив в десетия гейм.

Втората част стартира чудесно за 32-годишната пловдивчанка – пробив, само че Серина реализира рибрейк още в идващия гейм, с цел да възвърне паритета.

Американката нанесе решителния си удар в сета в осмия гейм, когато направи нов пробив, а по-късно сервира сполучливо. Третият сет стартира с гейм, траял към десетина минути, в който победител излезе Уилямс. Пиронкова стартира да изпитва и сериозна отмалялост от натрупалите се часове на корта и позволи нов брейк в седмия гейм, а след него съперничката узакони триумфа си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР