Българската стратегия по конфликта НАТО-Русия и до момента не е

...
Българската стратегия по конфликта НАТО-Русия и до момента не е
Коментари Харесай

Даниел Митов, ГЕРБ: Българската стратегия по конфликта НАТО-Русия и до момента не е ясна

Българската тактика по спора НАТО-Русия и досега не е ясна. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред бТВ. „ Малко от малко стартира да излиза наяве, само че със забавяне. Нашата партия стои на твърди евроатлантически позиции и напрежението, което пораства сред Русия и Украйна, от България се изискват ясни и безапелационни позиции къде стоим. В момента би трябвало храброст, ясна позиция и да е ясно, че ние сме страна, която няма да се трансформира в потребител на сигурност единствено когато ни е преференциално. А в моменти на рецесии сме подготвени да споделяме тази отговорност “.

Това, което декларира Кирил Петков, не е тактика, счита заместник-председателят на ГЕРБ. „ Ние сме за дипломация и мир, а не за война – това не е тактика. Българската войска си е натовска войска. Въпросът е, когато се поражда сходен вид напрежение, демонстрацията на съюзническа мощ е значима. Русия търси метод да откри слаби звена в НАТО. Истината е, че единството на НАТО се показва през заедност и през съюзнически дейности, когато това е належащо. Това не е никаква тактика. Премиерът не отговори на нито един въпрос през днешния ден в Народното събрание, а повтори същите неща, които декларирахме ние с декларация ни на 21 януари. “

Аз слушах министъра на защитата, слушах външния министър, аз знам че министърът на защитата знае какво приказва, до момента в който в тази ситуация с министър-председателя, аз нищо не чух ново, нито чух някаква тактика, безапелационен е Митов.

Това, което ние споделяме е, че всичко, което би трябвало да се реши във връзка с българската сигурност би трябвало и може да бъде решено в границите на НАТО. „ И в случай че се постанова да бъдат наложени съюзнически контингенти на територията на република България, в това няма никакъв проблем “, в умозаключение сподели Митов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР