Българската позиция за РСМ вече става трудно преодолима, защото обществените

...
Българската позиция за РСМ вече става трудно преодолима, защото обществените
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: Българската позиция за РСМ вече става трудно преодолима

" Българската позиция за РСМ към този момент става мъчно преодолима , тъй като публичните отзиви - българското и македонското - се втвърдиха доста и е мъчно да се заобиколи. Защото става дума за политика на идентичността. Българската история, която ние считаме, че македонците крадат, че езикът им е на база на българско произношение - с това ние като че ли преутвърждаваме българската нация. Обратното - македонците утвърждават личната си нация, тъй като споделят, че в случай че нямат история и език, значи нямат и нация. Когато задълбаваме в това, ние не можем да се оттласнем към никакъв различен въпрос.... Все отнякъде би трябвало да се излезе от този окоп. Ние (България и РСМ) сме в състояние, в което всеки ход е неверен, само че и стоенето в окопа е неверно " .

С този коментар стартира разбора пред БНР на журналиста Веселин Стойнев, основен редактор на списание " Бизнес глобал ".

Според него с ветото, наложено от София на Скопие,  македонците губят време за евроинтеграция, а ние изпадаме от ден на ден в интернационална изолираност и под мощен напън от Европа.

" Освен това ние губим и по линия на омразата . Още една година, в случай че изкараме по този начин, няма да има македонец, който да не ненавижда българите ".

Интервюто на Диана Янкулова с Веселин Стойнев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР