Българската образователна платформа Shkolo.bg става част от най-големия доставчик на

...
Българската образователна платформа Shkolo.bg става част от най-големия доставчик на
Коментари Харесай

Най-големият британски доставчик на образователен софтуер придобива Shkolo.bg

Българската просветителна платформа Shkolo.bg става част от най-големия снабдител на учебен програмен продукт във Англия - Juniper Education.

Двете компании имат сходна активност и създават програмен продукт за просветителни институции - Juniper Education е най-големият снабдител на такива решения и услуги във Англия, а Shkolo.bg се употребява от над 1700 просветителни институции в България.

Oт българското сдружение " Школо ", което е притежател на платформата, разясняват, че ще продължат да работят независимо и че промени за потребителите у нас не се чакат. Сделката обаче ще даде опция за достъп до повече пазари.

Идеята за платформата е на Мирослав Джоканов, който още през 2010 година създава със собствен другар програмен продукт за електронен бележник. Поради слаб интерес продават софтуера дружно с компанията.

През 2016 година стартира създаването на складов програмен продукт за учи­лища, само че и с този план среща компликации.

Така се насочва към основаване на програмен продукт за дигитализиране на учебните дневници и с още трима сътрудници стартира работа по Shkolo.bg.

Българската платформа добавя софтуерните решения на Juniper, които са " избор на над 50% от учебните заведения във Англия ", споделя основният изпълнителен шеф на Juniper Education Крис Скарт.

От английската компания считат, че задачата на Shkolo.bg - да помогне на учители и шефове да прекарват повече време върху работата с деца и по-малко в администрация - дава отговор на услугите, които Juniper към този момент предлага.

Juniper Education e пoдĸpeпeнa oт Ноrіzоn - вoдeщ инвecтитop в бъpзopaзвивaщи ce тexнoлoгии и ĸoмпaнии в cфepaтa нa ycлyгитe.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР