Българската Milara International, която работи на 3 континента - Европа,

...
Българската Milara International, която работи на 3 континента - Европа,
Коментари Харесай

Milara строи нова фабрика за електромобили край Пловдив: българската компания започва работа и с общината в Калифорния

Българската Milara International, която работи на 3 континента - Европа, Америка и Азия, строи нова втора фабрика за електрически автомобили край Пловдив. Първоначалната инвестиция за нея е в размер на €22 милиона, съобщи пред Money.bg основателят и основен изпълнителен шеф на Milara International - Красимир Петков.

Неговата компания е профилирана в региона на автоматизацията и роботиката и е извънредно сполучлива на редица пазари.

" В момента продаваме сполучливо в Италия, Франция, Германия, Скандинавия и Израел. А в Съединени американски щати и особено в Калифорния, ние сключихме контракт с общината и 10 000 учебни заведения ще закупят електрически автомобили от нас ", споделя Петков.
 Milara International влага 20 милиона във фабрика за произвеждане на 1000 е-камиончета годишно
Пловдивска компания влага 20 милиона във фабрика за произвеждане на 1000 е-камиончета годишно

Българските електрически камиони ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници

Първата фабрика, открита от компанията в България, се намира в Пловдив. Тя хункционира от 2006 година. Красимир, който от началото на 90-те години на 20-и век живее най-вече в Съединени американски щати, държи да развива бизнес и в нашата страна.

" Първата фабрика в Пловдив я открихме през 2006 година, тъй като считаме, че България трябда още веднъж да бъде един от водачите в региона на роботиката. И аз считам, че можем да върнем товаа - автоматизация и роботика и от българския пазар да инасяме от ден на ден продукция в Европа. Защото България е едно прелестно място, от което Европа може да се възползва. "

До този миг Milara е вложила не по-малко от $10 милиона в Пловдив. Колкото до новата фабрика, за нея от компанията чакат българската страна да им помогне с ифраструктура.

" Тук могат да се вършат дребни заводи, профилирани в обособени съставни елементи, като това може да е доста потребно за Европа. "

Бизнес и обучение против глада за фрагменти

Красимир Петков залага на съдействие сред бизнеса и образованието и счита, че това е формулата за триумф против световния апетит за фрагменти. От 10 години MIlara International има огромна лаборатория към Техническия университет у нас.

Компанията си взаимодейства и с пловдивско учебно заведение, което към този момент има компетентност електрически автомобили.

" Изключително значимо е да си произвеждаме сами фрагменти, с цел да се оправим с неналичието на работна ръка ", безапелационен е мениджърът.

Краткосрочната упоритост на компанията е доникъде на годината фабриката в Пловдив да има потенциал за произвеждане на до 10 000 електрически автомобила.

Може да гледате целия диалог на Money.bg с Красимир Петков във видеото!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР