Българската медицина се изправи изключително достойно в срещата COVID-19, българските

...
Българската медицина се изправи изключително достойно в срещата COVID-19, българските
Коментари Харесай

Лъчезар Трайков: Трябва да се настроим за дълга борба с COVID-19

Българската медицина се изправи извънредно почтено в срещата COVID-19, българските лекари се оправиха с това предизвикателство. Задължението на лекаря е да се безпокои задоволително, с цел да защищити хората от това, което е открил, не да ги паникьосва, не да основава напрежение измежду тях. Трябва да се настроим за дълга битка с това предизвикателство, да променим хигиеничните си привички.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ учен Лъчезар Трайков, който разяснява изводите от пандемията до момента и за качеството на здравното обучение.

По думите му медицината у нас е застанала против една непозната и сериозна зараза и е извела народа. " Ние сме на едно от първите места по ниска смъртност и заболеваемост. Това е похвално ", означи ученият.

" Банално е да се каже, че истината ще се реши в разногласието. Не е редно медиците да спорят през медиите. Както стана ясно, разногласията не са били малко. ", разяснява той спорните послания на разнообразни специалисти. По думите му успокоението е пристигнало с времето, а не с надделяването на една или друга теза.

„ В самото начала се настроихме малко погрешно – ще има пик и по-късно вирусът ще изчезне. Няма такова събитие, когато става дума за вирусна зараза. Учените и специалистите споделиха, че е нужен така наречен „ стаден имунитет “. 200 инфектирани да имаме дневно, отново ще е належащо доста време до момента в който се реализира този имунитет. ", изясни специалистът.

" Българската медицина и българската просвета демонстрираха, че имаме извънреден капаците. Има дефицити, за които ние знаем, само че и с тях ще се оправим. Дадохме кураж на младите лекари, че образованието у нас е на едно доста високо равнище. ", бе безапелационен учен Трайков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР