Българската Коледа закупува медицинско оборудване за близо 1 млн. лв.,

...
Българската Коледа закупува медицинско оборудване за близо 1 млн. лв.,
Коментари Харесай

Българската Коледа закупува медицинско оборудване за близо 1 млн. лв.

" Българската Коледа " закупува здравно съоръжение за близо 1 млн. лева ., оповестяват от президентството.

Те са набрани за акция 2020/2021.

Доставката на здравното съоръжение ще бъде предоставена посредством социална поръчка. Обявлението, документите за присъединяване и приложенията към нея са оповестени в Агенцията за публични поръчки.
 18-ото издание на Обновена
18-ото издание на " Българската Коледа " оказва помощ на деца с хронични болести

Президентът даде началото на самодейността под негов патронаж

" Българската Коледа " се стреми да помогне за възстановяване на опциите за диагностика, лекуване и рехабилитация на деца , наранени от хронични болести и увреждания, като подкрепя и деца целогодишно.

До сегашния миг са прегледани постъпилите до края на м. юни - 395 заявки за подкрепяне на деца .

След предложение на Експертния съвет и решение на Комисията са подкрепени общо 382 деца. Общата стойност на направените дарения е за 636 693 лева

На 45 деца е обезпечена медикаментозна терапия с растежен хормон. Лекарства са обезпечени и на 11 деца с нефротичен синдром.

Подкрепа получиха 312 деца с тежки хронични болести за осъществяване на спомагателна профилирана рехабилитация. На 14 деца са дарени средства за обезпечаване на медицински произведения и помощни средства.

Част от молбите, които не са задоволени са неразбираеми претенции, липса на настоящи медицински документи и нужда от прецизиране на настояванията и потребностите.

На уеб страницата на благотворителната самодейност www.bgkoleda.bg са оповестени изискванията и реда за кандидатстване за подкрепяне. Всеки родител, чието дете се нуждае от поддръжка за лекуване или рехабилитация, може да попълни нужните документи и ги изпрати на посочения във всеки от формулярите адрес.

През цялата година могат да бъдат правени и дарения за благотворителната самодейност. Възможните способи за поддръжка на идеята " Българската Коледа " са посредством :
Изпращане на SMS на къс номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS се подарява 1 лев на дете в неволя. За клиенти по контракт цената на един SMS е 1 лева За консуматори на предплатени услуги на всички мобилни оператори цената е 1,20 лева с ДДС; Обаждане на номер 09001117. С всяко позвъняване се подарява 1 лев на дете в неволя. Стойността на всяко позвъняване е 1 лева.; Банков превод на: Българска национална телевизия - за " Българската Коледа " ; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: ОББ.  Още 80 деца са подкрепени от
Още 80 деца са подкрепени от " Българската Коледа "

Събраната сума досега е 1 850 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР