Българската граница не е била по-добре охранявана никога от последните

...
Българската граница не е била по-добре охранявана никога от последните
Коментари Харесай

Демерджиев: Българската граница не е била по-добре охранявана от 10 г. насам

Българската граница не е била по-добре охранявана в никакъв случай от последните 10 години, откогато има мигрантски напън. Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Варна.

„ Задават се въпроси за метода, по който се охранява границата, а не се задават въпроси каква е оградата на тази граница, наподобява ли на гръцката. Не се задават въпроси за какво за 10 години никой не откри сили да обезпечи механически 110 км от 250 на границата. В момента ние вършим това, с цел да отстраним този минус “, сподели министърът и продължи, че недоумения има и към това, че пътищата по границата не са оправени и 2000 гранични служители на реда са били съкратени.

„ При 3 досъдебни производства през 2021 година в Бургас за каналджийство, тази година има 170 “, сподели министър Демерджиев.

Той насочи и рецензия във връзка с правосъдните решения.

„ Не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане от независимост за човек, който два пъти сме залавяли за каналджийство. За съпоставяне, двама български каналджии бяха наказани в Гърция за сходно закононарушение на общо 62 години затвор “, сподели Демерджиев.

То счита, че опазването на границата е народен проблем и всеки би трябвало да подходи съществено към него.

„ В момента имаме цялостната поддръжка на Европейската комисия, в това число финансова, и тази седмица предстоят диалози за техническата помощ, която ще получим. Тя ще бъде в невиждани размери “, сподели той.

Министърът анонсира бъдещи акции както по линия на изборите, по този начин и по линия на опиатите и каналджийството.

„ Тези акции няма да спрат, до момента в който съм министър и до момента в който не се разрешат тези проблеми “, даде обещание Иван Демерджиев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР