Българската гимнастичка Боряна Калейн триумфира с два златни медала от

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн триумфира с два златни медала от
Коментари Харесай

Две титли за Боряна Калейн от финалите на Европейското първенство

Българската гимнастичка Боряна Калейн победи с два златни медала от финалите на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив, Израел. Към оценките на лента и топка, тя добави и едно бронзово на обръч.

Боряна Калейн завоюва във вчерашния ден сребърен орден в многобоя при дамите, както и злато в отборната конкуренция дружно със Стилияна Николова и ансамбъла.

Боряна Калейн завоюва златото на топка с чудесно осъществяване. Тя получи оценка 35.350 точки, като остави зад себе си София Рафаели от Италия и Дария Варфоломеев от Германия. Стилияна Николова остана на четвърто място в този край. За нейната оценка беше подадена контестация, която беше почетена. Първоначално съдиите ѝ отредиха 33.300, а след преразглеждането получи 33.700 точки.

С отличното си осъществяване на лента Боряна Калейн победи и в този край. Състезателката на Марияна Памукова получи 34.050 точки, като остави зад себе си Дария Атаманов и Ади Ася Катц. Стилияна Николова приключи четвърта. От треньорския щаб подадоха контестация за нейната оценка, само че тя остана непроменена - 32.400 точки.

Боряна Калейн завоюва още един орден във финала на обръч. Отборът ни подаде контестация, която не беше утвърдена и оценката ѝ остана 33.900 точки. Златото на този апарат е за София Рафаели от Италия с 36.000 точки, а среброто за Дария Атаманов с 34.900 точки. Другата българска представителка Стилияна Николова остана на 8-о място в този край.

Отборът ни остана без отличие на бухалки след неточности, позволени от двете ни състезателки. Гимнастичката на клуб „ Левски Триадица “ приключи на 8-о място с 29.100 точки. Стилияна Николова се подреди пета с 32.450. Европейска шампионка на уреда е италианката София Рафаели с 34.550 точки.

Финалите при ансамблите стартират от 13.00 часа по Българска национална телевизия 3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР