Българската футболна легенда Красимир Балъков и останалите герои на Щутгарт

...
Българската футболна легенда Красимир Балъков и останалите герои на Щутгарт
Коментари Харесай

Щутгарт с голяма чест към Балъков и други клубни легенди

Българската футболна легенда Красимир Балъков и останалите герои на Щутгарт от спечелването на Купата на Германия през 1997 година бяха поканени на днешния домашен мач на „ швабите “ против Фрайбург, с цел да се означи 20-ата годишнина от извоювания трофей.

Новината беше обявена от формалния уебсайт на Красимир Балъков, както и от профила на магическия халф във „ Facebook “. И двете изявления бяха съпроводени от изложба със фотоси от триумфа на Щутгарт през 1997 година.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ В САЙТА НА КРАСИМИР БАЛЪКОВ
Точно преди 20 години тимът на Щутгарт завоюва Купата на страната. На финала футболистите на Йоги Льов побеждават Енерги Котбус с резултат 2:0 пред повече от 76000 фенове на Олимпийския стадион в Берлин. Головете са дело на Джоване Елбер, а с съществена заслуга за успеха са Красимир Балъков и Фреди Бобич от популярния вълшебен триъгълник на Щутгарт.

По мотив годишнината, новият президент на клуба Волфганг Дитрих е поканил всички участници във финалния мач за Купата, да участват на дуела от шампионата на Бундеслигата с отбора на Фрайбург тази неделя. Преди мача ще бъде отдадено дължимото на футболистите, които са постигнали един от огромните триумфи в най-новата история на петкратния първенец на страната ВФБ Щутгарт.

Сред присъстващите ще бъде и най-обичаният футболист на „ швабите ” Красимир Балъков, който изигра за клуба 236 мача и означи 54 гола, а в сърцата на почитателите остана като най-хубавият състезател на отбора за всички времена. Магическият халф е в Щутгарт по отношение на откриването на своето футболно учебно заведение и макар многото задължения по време на късия си престой, е приел да посети честването на „ Мерцедес - Бенц Арена ”.
 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР