Българската футболна легенда Христо Стоичков потвърди участието си в Мача

...
Българската футболна легенда Христо Стоичков потвърди участието си в Мача
Коментари Харесай

Стоичков ще играе в мач в памет на Марадона

Българската футболна легенда Христо Стоичков удостовери присъединяване си в Мача на мира, който ще се играе в Рим на 14 ноември и ще бъде в памет на Диего Армандо Марадона.

Стоичков ще играе в Отбора на света, паралелно до футболисти като Лионел Меси, Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес и Чиро Ферара, а треньор на отбора ще бъде Жозе Моуриньо, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера бе отдадена респект на най-известната десетка в историята на футбола Марадона, като в негова чест имаше 10 видео обръщения, измежду които на дъщерите на аржентинския футболист Далма и Джанина, на сина му Диего Джуниър, на Лионел Меси, Джанлуиджи Буфон, Иван Ракитич, Роналдиньо, Жозе Моуриньо, Анхел Ди Мария, Дани Алвеш, Пепе Рейна, Луис Суарес и Макси Родригес.

Футболната икона Марадона умря на 25 ноември 2020 година в резултат на сърдечна непълнота, като срещата ще означи и две години от кончината му.

Това е третото издание на Мача на мира, който се организира под патронажа на папа Франциск. На първия мач, който бе през 2016 година, Марадона бе капитан на Отбора на света.

Билетите за мача на Олимпийския стадион в Рим ще костват сред 5 и 15 евро, като всички доходи ще бъдат предоставени на Движението " Сколас ", което има задачата да вкара повече технологии, изкуство и спорт, с цел да помогне на образованието и интеграцията на всички общности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР