Българската финтех асоциация (БФА) и Стопанският факултет към Софийския университет

...
Българската финтех асоциация (БФА) и Стопанският факултет към Софийския университет
Коментари Харесай

Стартира второ издание на хакатона “From Zero To Fintech”

Българската финтех асоциация (БФА) и Стопанският факултет към Софийския университет провеждат Финтех хакатона “From Zero To Fintech ”. Събитието ще се организира за повторно и ще се състои от 19 до 27 март 2022 година То е отворено за сегашни и приключили студенти, както и експерти с интерес в областта на цифровите финанси.
" Това ще бъде едно събитие, в което ще подпомогнем всички хора в България с хрумвания свързани с финансовия бранш, с цел да подобрят средата, в която живеем ", показа в ефира на Радио София доктор Деян Радев от Стопанския факултет.

Той сподели, че главната част ще бъде онлайн, само че имат подготвеност и за хибридно осъществяване, като се надяват награждаването да бъде в Стопанския факултет, а на него са поканени да участват всички участници.

" В целия хакатон присъединяване е изцяло гратис и също визитата на този уъркшоп в онлайн формат също е гратис ", сподели доктор Радев и добави, че въпросите все-още не са онлайн, а ще бъдат тъкмо избрани задачи с изложение на казуса и какъв е упования резултат от решението.

" В хакатона могат да вземат участие и тимове, и самостоятелни участници, които в следствие могат да основат тим ", сподели доктор Радев. По отношение на въпросите, той показа, че в доста случаи те са свързани с IT инфраструктура и софтуерни проблеми, и че това е добър метод фирмите да виждат даден човек, както и да му предложат работа.

Той посочи, че това не е част от крайните резултати, само че неговият опит демонстрира, че фирмите когато и да е търсят претенденти и това е един от методите участниците да покажат своите познания и умения.

Д-р Радев показа, че Българската финтех асоциация обезпечава премия от 3000 лева за спечелилия, а друга премия ще бъде предоставена от компания, която работи в областта на отвореното банкиране.

Още детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР