Българската федерация по волейбол ще стартира тригодишна програма за ресурсно

...
Българската федерация по волейбол ще стартира тригодишна програма за ресурсно
Коментари Харесай

БФВ подпомага клубовете, развиващи детско-юношески волейбол

Българската федерация по волейбол ще започва тригодишна стратегия за ресурсно подкрепяне на клубовете, ангажирани с детско-юношески волейбол.

Фокусът на програмата ще пада върху работата във връзка с кондиционното положение на младите състезатели.

От изключителна значимост е наред с волейболните тренировки да се организира и целева подготовка за възстановяване на физическото равнище на младите състезатели - причина за по-високи резултати, само че и предварителна защита против травми.

Направеният разбор демонстрира, че немалка част от клубовете не са в положение да си разрешат кондиционни експерти, а евентуални нужните принадлежности за пълноценна кондиционна подготовка.

Планирано е поддръжката да бъде ориентирана точно към тези клубове. Съответното подкрепяне ще бъде обвързано с присъединяване в семинари, водени от потвърдени експерти в региона на кондиционните тренировки.

" Желанието ни е да " въоражим " треньорите в клубовете както с материална база, по този начин и с теоретични знания за потреблението й. Фокусът ни ще попадне върху принадлежности и тренировки, подобаващи за деца на възраст сред 13 и 16 години. Считаме, че с подобаващото съоръжение и предоставени видеоматериали, кондиционните подготовки за тези възрасти биха могли да бъдат провеждани и от волейболните експерти. Внедряването на сходни практики ще бъде значима причина за по-високо спортно равнище при подрастващите и за по-успешно консолидиране на състезателите в мъжки и женски тимове ", съобщи Давид Давидов - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и отговорник за детско-юношеския волейбол.

" Програмата ще е тригодишна, като в границите на този интервал чакаме да достигнем до всички клубове, интензивно работещи с подрастващи и искащи да се включат нея. Критериите за попадане в първата група на подкрепените клубове ще са основани главно на постигнатите резултати в шампионатите от последните години. През идващите години кръгът ще бъде разширяван, като планираме да стартираме с 25 клуба още от тази есен. Очакваме водещи и ресурсно обезпечени клубове да отстъпят  правото си на приемане на сходно подкрепяне, тъй че да обхванем по-голям брой действително нуждаещи се клубове, още през първата година на плана. Ще предоставим на клубните ръководители и способи за премерване и следене на напредъка при работата по това направление, с опция за отчитане на резултатите във времето ", посочи членът на комисията за детско-юношески волейбол Николай Иванов.

" Финансирането на тази стратегия няма да бъде за сметка на бюджета на Българската федерация по волейбол. Ще притеглим нови сътрудници, ангажиращи се с Българската федерация по волейбол съответно за тази самодейност ", сподели още Давидов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР