Българската федерация по олимпийско таекуондо обяви най-добрите състезатели и треньор

...
Българската федерация по олимпийско таекуондо обяви най-добрите състезатели и треньор
Коментари Харесай

Олимпийското ни таекуондо обяви най-добрите за 2018 г. на специална гала

Българската федерация по олимпийско таекуондо разгласи най-хубавите състезатели и треньор за 2018г. на специфична церемония вечер. Председателят на федерацията Слави Бинев се похвали, че 2018г. е най-успешната година за българското таекуондо, в която бяха извоювани рекордните 45 медала от международни и европейски шампионати. Общата численост на всички извоювани медали от български състезатели на всички шампионати от целия свят, във всички типове категории е 1115 медала.

След отличните си игри през годината, Европейският първенец за мъже Калоян Бинев и спечелилият сребърен орден от международните военни игри Владимир Далаклиев завоюваха премията за най-хубави състезатели при мъжете. Световният първенец за кадети Александър Джорджев и сребърната медалистка от европейското за кадети Александра Георгиева сграбчиха наградата за най-хубави при кадетите. Категорично Теодор Георгиев бе определен за Треньор на 2018г. За втора поредна година Търговска колегия " Кондор " 2000 завоюва наградата за клуб с най-вече картотекирани състезатели, а Търговска колегия " Похион " за клуб с най-вече зали за подготовка.

Преди церемония вечерта бе извършено Общо заседание. На него Слави Бинев направи доклад за свършената работа през 2018г. Той разгласи, че през тази 2019г. България ще бъде хазаин на няколко шампионата от огромен сан. Домакинство на вторите Мултиевропейско състезание, София оупън с сан G1, Балканско състезание и кръг от сериите Гран При. Основната цел ще бъде спечелването на оптимален брой квоти за олимпиадата през 2020г. в Токио. Също по този начин Общото заседание одобри и двама нови членове на УС. Това са някогашният зам.министър на спорта Ихсан Хаккъ и Димитър Аврамов, който е учител в НСА и оглавява спортната комисия към БФТ.

В същия миг в Горна Малина се организира Държавното състезание по таекуондо. В него присъединяване взимат над 600 състезатели от близо 45 клуба от цялата страна. Официалното разкриване е през днешния ден 20 януари от 13:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР