Българската федерация по гребане изпраща успешна 2022 година и ще

...
Българската федерация по гребане изпраща успешна 2022 година и ще
Коментари Харесай

Румяна Нейкова: Благодаря на състезателите за отдадеността, въпреки условията, при които се подготвят

Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година и ще се бори за три квоти за Игрите в Париж 2024 на Световното състезание в Белград (Сърбия) следващата година. Това разгласи на конференция президентът на централата проф. Свилен Нейков.

Кристиян Василев завоюва бронз на Европейското състезание за мъже в Мюнхен (Германия), а Емил Нейков взе бронзов орден от Световното състезание до 23 години във Варезе (Италия) и сребърно от Европейския шампионат до 23 години в Хазевинкел (Белгия). Цветомир Малинов и Иван Янкулов останаха шести на финала в дисциплината двойка без кърмчия на Европейското състезание по гребане за младежи и девойки до 23 години.

Единственото Световното състезание в Белград ще бъде олимпийската подготовка през 2023 година. Първите 9 в класирането на скиф и първите 11 на двойка скул ще получат квоти.
 Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година
През идната година България ще бъде хазаин на Европейското състезание по гребане, което ще се организира в Пловдив в края на месец юли.
 България се цели в 3 олимпийски квоти в гребането за Париж 2024 България се цели в 3 олимпийски квоти в гребането за Париж 2024
Все още не е решено с кои състезатели при мъжете България ще се бори за олимпийските квоти, а критерии за сформирането на тима ще бъде представянето на шампионата на Стария континент в Пловдив.

Главният треньор на националния тим Румяна Нейкова благодари на състезателите за отдадеността през 2022 година.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР