Българската федерация по джудо връчи парични премии на медалистите от

...
Българската федерация по джудо връчи парични премии на медалистите от
Коментари Харесай

БФДжудо награди Марк Христов и Георги Граматиков за медалите от Европейското

Българската федерация по джудо връчи парични награди на медалистите от Европейското състезание до 23 години Марк Христов и Георги Граматиков.

На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) Христов стана първенец в категория до 72 кг, а Граматиков завоюва бронз при 81-килограмовите.

" Като заплати и като тласъци от страната сумите са лимитирани. Затова за нас е доста значимо постоянно, когато нашите състезатели имат медали, да създадем нужното, тъй като те го заслужават ", сподели президентът на централата доцент Румен Стоилов.

" Щастлив съм от триумфите на двамата на последното Европейско състезание, най-много тъй като те са млади, а това значи, че ние във федерацията сме на прав път. На всеки шампионат се вземат медали и то от разнообразни хора, което демонстрира, че имаме равностойни състезатели. Надявам се да продължим по този начин ", добави вицепрезидентът на федерацията Даме Стойков.

" Това е най-хубавата ми година в кариерата дотук. Аз не мога да разясня финансирането, само че се веселя, че мога да вземам участие на интернационалните лагери и шампионати, тъй като по-късно предаваме опита в залата. На финала против французина бях решен да го победя, тъй като имах една загуба от него по-рано през годината, и по този начин се получи ", сподели Марк Христов.

" Той си върви по пътя. Може и нескромно да звучи, само че Марк ще бъде олимпийски първенец ", отговори на въпрос за възможностите за квота неговият татко и персонален треньор Красимир Христов.

" Изключително скъпо е, че се преборих със себе си, победих себе си. Абстрахирах се от травми и болежки. За следващата година желая да съм здрав, да имам сътрудници за тренировките и да се развъртвам на надпреварите ", добави Георги Граматиков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР