Българската дипломация, основана на родолюбие, достойнство и безкомпромисна принципност, е

...
Българската дипломация, основана на родолюбие, достойнство и безкомпромисна принципност, е
Коментари Харесай

Държавният глава поздрави българските дипломати по повод празника им

Българската дипломация, учредена на родолюбие, достолепие и безкомпромисна праволинейност, е по-нужна от всеки път в миг на провокации, декларира президентът Румен Радев в Деня на българската дипломатическа работа.

" През миналите 143 години генерации български дипломати оставиха ярък образец за родолюбие, достолепие и почтеност, за безкомпромисна праволинейност в отстояването на националните идеали и полезности макар политическите и исторически превратности. Изградената върху тези здрави основи традиция в българската дипломация е по-нужна от всеки път точно в сегашния миг на съществени провокации ", показва президента.

Дипломацията е предопределение и идея, декларира президентът в приветствения си адрес към управлението и чиновниците на Министерството на външните работи, дипломатическите задачи зад граница, Дипломатическия институт и Държавния културен институт към министъра на външните работи и към всички сегашни и някогашни дипломати.

Румен Радев показва убеденост, че водена преди всичко от националния интерес и отбраната на правата и ползите на българските жители и българските общности по света, дипломатическата ни работа ще отговори на високите упования и ще даде своя значителен принос за това страната ни да устои на рисковете и заканите като деен член на Европейски Съюз, благонадежден съдружник в Алианса и добър комшия с отговорност за района.

Президентът акцентира, че с назначението от княз Александър I Батенберг на 19 юли преди 143 години на първите български дипломатически представители в чужбина се поставят основите на актуалната дипломатическа работа, а денят е непроменяемо обвързван с признанието за нейната значителност и роля.

Румен Радев отбелязва професионализма, всеотдайността и устремеността на дипломатите ни и изрича признателност за усърдието и напъните им, които стоят зад всички реализирани триумфи.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР