Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството

...
Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството
Коментари Харесай

Ще строим нов затвор край София

Българската страна ще строи нов затвор край София. След бягството на двамата рискови рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев правосъдното министерство разгласи, че планът ще коства 35 млн. лева, оповестява БТВ.

Надзирателите в Софийския затвор си мечтаят някой ден да работят в затвор като Сан Куентин, сниман в един от най-известните шлагери на рок групата Металика. Или пък в затвор като „ Черният делфин” в Русия, където излежават присъдите си терористи и серийни убийци.

За да бъде сигурен, пандизът би трябвало да има заглушителна система за дронове, мобилни телефони и интернет. Освен постовите надзиратели би трябвало да има и бойно звено, което да е разполагаем и да е в подготвеност да извършва служебните си отговорности във всеки един миг.

Бившият шеф на пандиза Димитър Христозов предлага и подборът на надзиратели да се промени. Първите проекти за градеж на затвор край София са от 1957 година

През 1992 година на оглед за градеж идвал френски екип, а след това и българи предложили план за затвор. За новия затвор занапред ще се вършат планове. Засега е ясно, че той ще се строи край Кремиковци и че би трябвало да е подготвен до 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР