Българската болнична асоциация, Националното сдружение на частните болници и Националното

...
Българската болнична асоциация, Националното сдружение на частните болници и Националното
Коментари Харесай

МЗ: Болничните асоциации подкрепят новите мерки срещу COVID-19

Българската болнична асоциация, Националното съдружие на частните лечебни заведения и Националното съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване поддържат новите противоепидемични ограничения.

Това излиза наяве от декларация на болничните сдружения, изпратена до доктор Стойчо Кацаров, оповестяват от министерството на опазването на здравето. В документа те показват и утвърждението си от страна на работещите в лечебните заведения за болнична помощ да се показва здравен документ.

Представителите на лечебните заведения акцентират, че в актуалната поредна вълна с повишен брой инфектирани с COVID-19 здравната система и лечебните заведения, в които се лекуват тези пациенти и хора с разнообразни болести, само че също нуждаещи се от своевременна болнична помощ, са изправени пред следващото тестване.

В декларацията се отбелязва още, че е въпрос на персонална и социална отговорност всеки, работещ в системата на болничното опазване на здравето, където се концентрира лекуването на тези пациенти, да одобри и да се съобрази с новите ограничения, които, от здравна и от позиция на развиването на пандемията в България все още, са верни.

Според болничните сдружения четвъртата вълна е задоволително сериозна и тежка. Изисква се съответен отговор, макар провокациите, с които се сблъскват всички работодатели и лечебните заведения при организацията на работата по новите правила.

ББА, НСЧБ и НСОМБАЛ обръщат внимание, че към този момент има задоволително ваксини, с които значително се взема решение казусът с тежките случаи на протичане на болестта и се понижават случаите на летален излаз.

Те напомнят, че пътят за излизане от здравната рецесия неизбежно включва и неуместните за всички ни ограничавания, към които се постанова да се приспособяваме. Те са единствено краткотрайни и са едни от най-либералните в Европа, само че са наложителни, в случай че не желаеме цялостно затваряне на страната ни и активиране на механизма за „ гражданска отбрана “ по линия на Европейски Съюз.

Болниците показват, че обществото би трябвало да покаже взаимност и съпричастност на лечебните заведения, защото те понасят най-голямата тежест на пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР