Българската банка за развитие ще представи утре нов продукт, който

...
Българската банка за развитие ще представи утре нов продукт, който
Коментари Харесай

Нови кредитни инструменти за облекчаване на бизнеса предвижда министерството на иновациите и растежа

Българската банка за развиване ще показа на следващия ден нов артикул, който е ориентиран към бранш " Туризъм ". Новият пакет ще бъде представялва нов кредитен инструмент, който ще може да облекчи бизнеса. Това разгласи пред БНР министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той добави, че сега се работи интензивно по основаване на сходни артикули и в бранша на земеделието, както и в други браншове.

Лорер уточни, че процесът по разделянето на министерството на стопанската система на две независими ведомства към момента тече. По думите му министерството на нововъведенията и растежа си слага на фокус стимулирането на българската стопанска система посредством стимулирането на иновационни бизнеси било то български или такива от чужбина.

" Ролята на новото министерство ще бъде една самодейна тактика за привличане на задгранични вложения у нас и второ - централизирано и структурирано ръководство на всички тези финасови запаси, с които страната разполага, които да подтикват вложенията през нововъведения, тъй че да забележим един стопански напредък от най-малко 5% през идващите години ", добави Лорер. Според него приоритет са вложителите, които могат да основават артикул и фрагменти с висока добавена стойност. В дълготраен проект България е заинтригувана да предложи освен положителни условия и евтини цени, а и висококачествени фрагменти и теоретичен капацитет, добави той.

Лорер акцентира, че до момента сложната бюрократична конюнктура и корупцията на разнообразни равнища в администрацията са предполагали усложнен режим на вложение в България. " Докато не променим регулаторната си рамка, която разрешава да се основава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. През 2022 считаме, че тази нова тактика ще стартира да носи своите плодове ".

Министърът сподели, че България страда от недоинвестиране в инфраструктура и това би трябвало да бъде преодоляно както на национално, по този начин и на индивидулано равнище. Според него нарасналата инвеститорска интензивност ще подтиква и страната да оправя локалните пътища, с цел да могат предприятията да действат по-добре.

" Всяка последваща седмица работа на това държавно управление ще прибавя нови неща в новия роман за България. Министерството на нововъведенията и растежа, по-специално Българската организация за вложения ще бъдат острието на копието в този роман по целия свят в какво се трансформира България ", добави още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР