Българската банка за развитие създаде нов финансов инструмент за подпомагане

...
Българската банка за развитие създаде нов финансов инструмент за подпомагане
Коментари Харесай

ББР ще подпомага иновациите и дигитализацията на малкия и средния бизнес

Българската банка за развиване сътвори нов финансов инструмент за подкрепяне на дигитализацията и внедряването на нововъведения в дребните и междинните предприятия. Компаниите могат да употребяват финансиране в размер до 2 млн. евро с оптимален период на погашение до 12 години. Подкрепата се реализира с гаранции от Европейския капиталов фонд по направление „ Иновации и цифровизация “ на стратегия InvestEU и ще се дава от ББР при по-добри ценови условия.

Средствата са предопределени за новаторски компании, които внедряват новости и цифрови технологии, или имат научноизследователска и развойна активност. Ще бъдат подкрепени и бизнесмените, разработващи нови бизнес модели посредством цифровизация, които ползват новаторски артикули или влагат във внедряването на изкуствен интелект, дронове и роботика.

Изисква се фирмите да бъдат дребни и междинни предприятия. Те могат да аплайват за капиталови и оборотни заеми, в това число за гаранции за положително осъществяване.

Програма InvestEU дава основно дълготрайно финансиране в поддръжка на устойчивото развиване на Европейски Съюз. Тя спомага за активизирането на частни вложения за осъществяване на предпочитани цели като Европейския зелен пакт и цифровия преход.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР