Българската банка за развитие работи по създаването на продукт, който

...
Българската банка за развитие работи по създаването на продукт, който
Коментари Харесай

ББР дава кредити на украинските бежанци

Българската банка за развиване работи по основаването на артикул, който да помогне на украинските бежанци да теглят потребителски и жилищни заеми от комерсиалните банки, заяви Валентин Михов от банката. Той взе участие в съвещание на бюджетната комисия в Народното събрание, на което удостовери, че в случай че има такива заеми към украински жители от комерсиалните банки, те ще са ориентирани към украинци, които си намерят работа и решат да се открият в България.

Заемите би трябвало да бъдат при същите условия, каквито са и за българските жители, добави Михов: " От тези диалози с комерсиалните банки, апетитът от тяхна страна не е изключително висок, само че това, което е ясно, е, че изискванията от тяхна страна към кредитополучателите ще са същите като за български жители ".

Валентин Михов заяви, че в портфолиото на банката за развиване има заеми, отпуснати на компании, които работят с украински или съветски сътрудници, само че към този момент няма индикации за проблем: " Имаме някои експозиции, които са благосъстоятелност на съветски и украински жители. Те не са основни за банката и не виждаме там риск ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР