Българската банка за развитие не раздава високорискови и необезпечени кредити.

...
Българската банка за развитие не раздава високорискови и необезпечени кредити.
Коментари Харесай

Петков: ББР не раздава високорискови кредити

Българската банка за развиване не раздава високорискови и необезпечени заеми. Това е безапелационното мнение на министъра на стопанската система Кирил Петков, който разяснява пред публицисти настояването на ГЕРБ да се анулират вчерашните решения на служебния кабинет за промени в програмата на ББР и за ресурса на ВМЗ - Сопот.

По тематиката с държавната банка Петков изясни: " Банките не престават да имат 50% от риска. С други думи, парите ще отидат там, където самите банки също разчитат, че въпреки всичко ще се върнат. Така, че това е безусловно погрешна информация, че надали не имат доста високорискови заеми ".
 Зелени технологии и цифровизация са желани браншове за финансиране по InvestEU Зелени технологии и цифровизация са желани браншове за финансиране по InvestEU
След пазарно изследване измежду финансови институции, извършено от Българската банка за развиване, е открито, че желаните браншове з...

Петков на изказванията на ГЕРБ по отношение на ВМЗ - Сопот и напомни за проблемите, открити от служебния кабинет в Държавната консолидационна компания:

" Реално дивидентът, който се изисква, е от БКК, не от ББР. БКК има пари в Българската банка за развиване, кешови пари, които стоят свободно. Плащайки този дял, просто им понижаваме свободния запас ".

Кирил Петков е безапелационен, че в дълготраен проект Държавната консолидационна компания не е нужна.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР