Българската банка за развитие (ББР) ще бъде домакин на Годишната

...
Българската банка за развитие (ББР) ще бъде домакин на Годишната
Коментари Харесай

ББР е домакин на Годишната среща на миноритарните акционери на Европейския инвестиционен фонд

Българската банка за развиване (ББР) ще бъде хазаин на Годишната среща на миноритарните акционери на Европейския капиталов фонд (EIF). Събитието ще се състои на 24 и 25 октомври 2019 година и ще бъде публично намерено от основния изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев. В стратегическия разговор по общи цели ще вземат участие представители на Европейска комисия, Европейска инвестиционна банка, ЕИФ и висши мениджъри на 26 частни и обществени финансови институции от 16 страни.

Във фокуса на вниманието е разширението на ролята на финансовите принадлежности в новия програмен интервал 2021-2027 година. Ще бъдат разисквани достъпът до гаранцията по програмата InvestEU и ролята на националните насърчителни банки, стълбовата оценка, финансовото присъединяване на държавите-членки и вероятностите за бизнес развиване на Фонда.

Събитието утвърждава ролята на ББР като национална банка за развиване пред интернационалните й сътрудници в годината на нейния 20-и празник.
По време на форума ще бъде подписано и съглашение сред Микрофинансиращата институция "Джобс " от Групата на ББР и ЕИФ за присъединяване в Програма EaSi за гаранции в поддръжка на микрофинансирането и общественото предприемачество.

Българската банка за развиване е акционер в ЕИФ от 2003 г, когато е подписано и първото гаранционно съглашение сред банката и Фонда.
Групата на ББР има няколко сполучливи взаимни стратегии с ЕИФ: микро-финансиране по Програма „ Прогрес “, контра-гаранция по Програма „ КОСМЕ “/План „ Юнкер “ за ББР и Националния гаранционен фонд (НГФ), гаранция за Микрофинансиращата институция „ Джобс “ по Програма „ Прогрес “ и присъединяване в Инициативата SIA (Social Impact Accelerator).

Мажоритарни акционери на ЕИФ са Европейска инвестиционна банка (EIB) с 58,53 % от капитала и Европейски Съюз, представляван от Европейска комисия, с 29,71%. Миноритарният дял от 11,76% се държи от 34 финансови институции от обществения и частния бранш, измежду които и ББР.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР