Българската банка за развитие (ББР) е отпуснала кредити в размер

...
Българската банка за развитие (ББР) е отпуснала кредити в размер
Коментари Харесай

ББР раздала кредити за 500 млн. лв. на приближени до ДПС

Българската банка за развиване (ББР) е отпуснала заеми в размер на общо към 500 млн. лева на физически и юридически лица, свързани с Движение за права и свободи и в частност с депутата Делян Пеевски. Това разгласи през днешния ден съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Той посочи, че сумата съставлява една трета от общия размер на финансиранията от страна на държавната ББР. Бившият правосъден министър уточни, че изчисленията са направени на база изявления от журналистически следствия.

Тази заран Христо Иванов и съидейникът му Ивайло Мирчев залепиха надпис " Министерство на Пеевски / Ministry of 6I6Inomy " върху табелата на входа на Министерството на стопанската система в София, като излъчваха онлайн дейностите си във " Facebook ". Именно това ведомство е принципал на Българската банка за развиване.

Назначеният преди дни нов министър на стопанската система Лъчезар Борисов беше ръководител на надзора на ББР по времето, когато тя отпусна абсурден многомилионен заем на колекторска компания. Предшественикът му Емил Караниколов пък беше отхвърлен от кабинета след обществен ропот, че е доближен до Пеевски.

" Свързани с Делян Пеевски компании са получили заеми да 250 млн. лева, такива на Румен Гайтански-Вълка - 150 млн. лева, а свързани с Георги Гергов - 125 млн. лева ", съобщи Христо Иванов.

От " Демократична България " упорстват държавният трезор да премине под контрола на Народното събрание и да стартира да извършва ролята, за която е основан - да кредитира дребния и междинен бизнес. Акцията на Демократична България през днешния ден беше проведена точно на 40-ия рожден ден на Делян Пеевски.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР