Българската асоциация за туризъм изпрати актуални въпроси до министъра на

...
Българската асоциация за туризъм изпрати актуални въпроси до министъра на
Коментари Харесай

Българската асоциация за туризъм пусна актуални въпроси към министър Динкова

Българската асоциация за туризъм изпрати настоящи въпроси до министъра на туризма Зарица Динкова, премиера Николай Денков и водачите на парламентарно-представените политически партии. Те са свързани с проблеми, които идват от хотелиери и ресторантьори от цялата страна, изясни пред TravelNews Ивелин Кичуков, ръководител на организацията и хотелиер. „ Нямаме никакво предпочитание да влизаме в спор с министър Динкова, а в противен случай - търсим разговор и съдействие сред бизнеса и страната “, разяснява той. Ето и въпросите на БАТ:

1.         Подготвени и подадени ли са документите за европейска помощ на потърпевшите черноморски общини?

2.         Започната ли е рекламна акция за сезон зима 2023-2024 г. и какви съответни дейности, свързани с рекламирането на зимния туризъм в България са подхванати?
3.         Предстои разглеждане на бюджет 2024. В тази връзка Министерството на туризма заложило ли е нарастване в средствата за реклама и в случай че да –  в какъв размер? Също бихме желали да предложим да бъде инициирана огромна кръгла маса, на която всички сътрудници да обсъдим бюджета.
4.         Имаме информация, че заплащанията към хотелиерите по програмата за банкет на бежанци не престават да се бавят. Наши членове се обръщат към нас с въпроса по кое време се чака да се възстановяват изплащанията на сумите и надлежно ни молят за юридическа помощ по отношение на помощите, забавени повече от четири месеца.

5.         В началото на вашия мандат поискахме среща, на която да обсъдим проблеми, свързани с туризма в България, както и хрумвания за тяхното разрешаване. От шеф на кабинета Ви бяхме най-учтиво известени, че можем да чакаме насрочване на срещата във допустимо най-скоро време, само че все още към момента няма планувана такава. Моля за информация дали въобще се възнамерява среща на тематика „ Проблеми в българския туризъм и оферти за разрешаването им “?

6.         През месец септември беше оповестена информация, която гласеше, че Министерството на туризма възнамерява да насочи 1,2 млн. лева с Данък добавена стойност от бюджета към блогъри, инфлуенсъри и други услуги в областта на маркетинга и рекламата. Бихме желали да запитаме, дали тази информация е вярна и в случай че да – то каква следва да е методологията, която е заложена за оползотворяването на тези средства? Въпросът ни е издигнат заради обстоятелството, че другите блогъри/инфлуенсъри могат да оферират разнообразни цени за осъществяването на една и съща услуга. Така да вземем за пример, едно лице може да даде услугите си против възнаграждение на сума в размер на 10 000 лева, до момента в който друго може да търси и 100 000 лева за същите услуги. Считаме, че е редно тази тематика също да бъде разисквана на една кръгла маса.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР