Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци

...
Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци
Коментари Харесай

Земеделци настояват за промяна на схемата училищен плод

Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци настояха за отменяне на схемата за доставка на учебен плод поради неналичието на каквито и да било гаранции за българските производители.

По време на конференция Чавдар Маринов попипа по какъв начин по този начин един млад аграрни производител, който е преди малко записал се като подобен, ще получи 44% пазарен дял от схемата за доставка на учебен плод, а други с голям опит и вложения, ще останат без приоритет.

От асоциацията към този момент са алармирали способените институции за въпросния монополист в доставките по схемата и това е лицето Милена Димова Рашева.

Маринов настоя за отменяне на приема и смяна на наредбата, регламентираща доставките на учебен плод, като в текстовете бъдат дописани тези, гарантиращи доставките на лично произвеждане, сходно на схемата " чаша мляко ".
Той бе безапелационен, че при сегашните условия не е обезпечена продукцията на земеделския собственик.

" Много ни тормози, че когато останат двамата земеделци да се конкурират приоритет получава този, който отглежда повече на брой артикули ", разяснява той.

" Искаме да се допише текста, както е изработен за доставката на млечни артикули ", съобщи Маринов.
Той настоя да се приложи съответна оценка, която да подсигурява, че ще се обследва производството, доставяно в учебните заведения.

Той бе безапелационен, че лице, което е получило 44% пазарен дял има господстващо, монополно състояние. Така лицето Милена Димова Рашева, записана с сдружението New Project Consult, получавала 44% дял от доставките или това са доставките за близо - 217 хиляди деца.

Бюджетът по програмата е близо 13 млн. лева /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР