Българската асоциация на независимите художници и аниматори “Пройко Пройков представи

...
Българската асоциация на независимите художници и аниматори “Пройко Пройков представи
Коментари Харесай

Асоциацията на независимите художници и аниматори “Пройко Пройков представи своя първи каталог


Българската асоциация на самостоятелните художници и аниматори “Пройко Пройков ” показа своя първи азбучник на Берлинале.

Целта на каталога е да показва българските аниматори, създателите, тъй като ние имаме желание да намерим повече работа за тях. Това разясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Надежда Славова, ръководител на асоциацията:

" С този извънредно хубав азбучник ще увеличим престижа на българските аниматори и илюстратори както в страната, по този начин и в чужбина. Асоциацията е основана през 2009 година, като тя работи за развиването и одобряването на българската млада анимация, по тази причина вършим интернационален фестивал, който ще бъде от 7 до 13 май. Членовете досега са 236, като имаме доста нови членове ".

Много малко българи знаят в действителност по какъв начин се прави анимация. Това сподели за " Хоризонт " Николай Михайлов, който е основател за каталога:

" Анимацията е доста виновен креативен развой, само че извънредно групов. Тази година желаеме да създадем пътуващ фестивал. Надяваме се анимацията да доближи до хора в цялата страна, като фокусът през първите няколко месеца ще бъде Северна България. Имаме партньорство с Министерството на образованието, с Министерство на културата и желаеме да създадем пътуващ фестивал в цялата страна, както и пътуващи изложения, полемики за анимацията и развиването на креативните промишлености ".

Цялото изявление с Надежда Славова и Николай Михайлов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР